23 april 2016

Christian Martens

Christian MartensChristian Martens werd in 1994 geboren in Geleen. Op 7-jarige leeftijd begon hij met klassiek piano les en op 8-jarige leeftijd klassiek alt-saxofoon les. Om al snel te musiceren bij de plaatselijke fanfares binnen de Gemeente Schinnen. Dit bleef hij doen tot 16-jarige leeftijd.

Hij kwam er gaandeweg achter – al op zijn elfde jaar – dat zijn grote  passie ligt bij de jazz- en popmuziek. In dat jaar maakte hij de overstap in het nemen van alt-saxofoon jazz- en popmuzieklessen op de Maastrichtse muziekschool. Hij speelt en neemt lichte muzieklessen op tenor-saxofoon, piano, dwarsfluit en basgitaar bij privéleraren.

In 2008 nam Christian Martens deel aan het Prinses Christina Concours te Amsterdam en won toen de aanmoedigingsprijs die bestond uit een optreden in 2009 op het North Sea Jazz Festival. In 2012 nam hij deel aan de Internationale Masterclass te Vaduz (Liechtenstein) en kreeg daar les van Jasper Blom (Conservatorium Amsterdam).

Hij is inmiddels een veelgevraagd musicus en studiomuzikant op alle saxen, toetsen, dwarsfluit en basgitaar.

Christian speelt in diverse bands en vindt het een uitdaging om muziekstijlen te mixen.

Sedert 2013 studeert Christian aan het Conservatorium te Maastricht waar hij ook zijn propedeuse behaalde. In september 2015 maakt hij de overstap naar het Conservatorium te Amsterdam.